Til veis ende

Oppsummering av eksamen.

I dette siste innlegget skal jeg skrive litt om hvordan jeg gikk til verks da den to ukers lange hjemme-eksamenen startet, hvordan jeg gikk frem for å markedsføre mitt eksamens-innlegg (vurderingen av nettsiden til OsloDeco.no), og til sist kommer det en kort oppsummering av trafikken innlegget genererte.

Eksamenstart

Etter å ha fått utlevert eksamensoppgaven startet jeg med å lese de to anbefalte artiklene: «How to Write Blog Posts That Generate Leads» (Neil Patel, 2014) og «Help the People You Know with Small Gifts» (Reid Hoffmann, 2012). Ut i fra disse to artiklene bestemte jeg meg raskt for å skrive bedrifts-vurderingen om det lille gründerselskapet OsloDeco.no, og styre unna større selskaper i denne omgang. Kort fortalt er det enklere å nå ut til et mindre gründerselskap, og det er mer givende å hjelpe en mindre start-up med tips og råd som ellers kan være dyrekjøpte. Jeg syns godt om Hoffman’s innstilling til det å gi hjelp:

«Helping someone out means acknowledging that you are capable of helping. Reject the misconception that if you’re less powerful, less wealthy, or less experienced, you have nothing to offer someone else.» (R.Hoffman, 2012).

Teknikaliteter

Jeg opprettet så et domene i mitt navn via Pro ISP og overflyttet WordPress-bloggen som jeg har brukt under studiet til mitt eget domene. Neste steg var å implementere Google Analytics, Google Tag Manager og Webmaster Tool. Dette brukte jeg en helg på, og jeg møtte på mange tekniske hindringer før alt var på plass. La oss si at gode video-tutorials spilte en større (og avgjørende) rolle i både oppretting av domene og av implementeringen av verktøyer.  Jeg lå også inn en liten videosnutt hvor jeg presenterte meg selv (og redigerte den litt i en gratis app som heter Splice) på bloggen, før helgen var omme.

Video-tutorialen til Stammen.no er svært god og omfattende hva det gjelder å opprette domene, blogg, og å implementere verktøyer som Google Analytics etc.

 

Markedsføring

Vurderingen av nettstedet til OsloDeco.no tok meg ca. 2-3 dager å skrive. Jeg brukte 3-4 tidligere student-blogger som både guide og inspirasjon for å treffe best mulig på oppgaven. Jeg prøvde å redigere innlegget best mulig etter kravene for en bra SEO (gode overskrifter, få ord i avsnitt, og korte setninger), samt å bruke gode nøkkelord og sammensetninger i headeren for søk. En uke før innlevering delte jeg innlegget mitt på Facebook og på Instagram. Dagen etter sendte jeg en e-mail til OsloDeco.no med informasjon om innlegget og en link til det, og til sist delte jeg innlegget på LinkedIn.

Facebook fikk 48 direkte likes, 13 kommentarer og 16 delinger.

Instagram fikk 22 likes og 1 kommentar

LinkedIn fikk 51 views og 1 likes.

E-mailen jeg sendte til OsloDeco.no fikk jeg svar på fra en av gründerne 3 dager etterpå. Hun fortalte at de satt stor pris på mitt arbeid, og at den konstruktive kritikken (spesielt innen SEO og SEM) motiverte dem til å gripe fatt i dette området. Jeg er svært glad for at jeg kunne være til hjelp for dem.

Trafikkutvikling

Nå skal vi se litt på hvordan trafikken har utviklet seg siden jeg startet markedsføringen. Man ser at det er en ganske tydelig stigning fra 12.januar som var dagen jeg først delte innlegget mitt på Facebook og Instagram. Pr. dags dato har det vært 301 økter, 222 brukere og 1071 sidevisninger. Dette må jeg si meg fornøyd med, og spesielt fornøyd er jeg med at den gjennomsnittlige økt-varigheten er på 2,42 minutter. Det vil si at brukerne bruker tid på å lese innholdet og gjøre seg opp en mening om de har nytte av å lese videre, eller ikke. Dette tenker jeg sier noe om designet på siden. Brukere ville ikke blitt på siden i 2,42 minutter om den ikke var tiltalende.

Trafikk på www.krististoremark.com fra Google Analytics pr. 17.01.2017.

Rangering på Google

Søker jeg på navnet mitt, Kristi Storemark, kommer bloggen min med innlegget om forretningsmodeller opp som resultat nr. 3 (etter Gulesider og LinkedIn). Jeg lurer litt på hvorfor akkurat dette innlegget er det som kommer opp, men jeg tenker at det er mulig det er fordi innlegget tok for seg en artikkel skrevet i Harvard Business Review. Det er uansett et stort kompliment fra Google å rangere et av mine innlegg som søkeresultat nr. 3. Man bør som tidligere nevnt (i forrige innlegg) klare å «karre» seg opp til å være innen topp 3 resultat på relevante søkeord, og jeg har oppnådd dette. Det er jeg svært fornøyd med.

Blogg-innlegget om forretningsmodeller rangerer som resultat nr. 3 ved søk i Google på mitt navn.

Et siste ord

Da har mitt studie i digital markedsføring kommet til veis ende. Jeg har lært utrolig mye i dette faget, og anbefaler alle som vil lære om både det praktiske, det teoretiske og ikke minst det tekniske innen digital markedsføring å ta kurset. Men vær forberedt på mye arbeid! Både research, skriving, tekniske utfordringer og tid har vært krevende for min del. Nå er jeg glad for å ha gjennomført, og jeg er virkelig takknemlig for alt jeg har lært. Kanskje fortsetter jeg med bloggingen her – men først tar jeg en liten pause.

/Kristi

Kilder:

Hvordan sette opp en blogg

https://www.linkedin.com/pulse/20121219055044-1213-help-the-people-you-know-with-small-gifts

How to Write Blog Posts That Generate Leads

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.